De bedste iværksætterhistorier i 2017

170842_dummy_image16_9_2295_1

Vi elsker dem. Historierne om mennesker, der skal så grueligt meget igennem, før det ender godt. Ingen gider at høre om en succes uden bump på vejen. Vi vil kunne spejle os. Gyse over nedture, fejlprioriteringer og sorger. Imponeres over drivkraft, stædighed og mod. Frydes over massiv succes og opfyldte drømme. Og fyldes af ”hvis de kan, så kan jeg også”-håb.

Jeg har taget et kig tilbage på året der gik, og udvalgt de fire (danske) iværksætterhistorier, der gik mest i hjertet på mig. De indeholder alle en sårbarhed, som jeg har dyb respekt for, og som gør dem værd at læse eller genlæse.

Sådan ser min liste ud:

  1. Om fitnesskongen Rasmus Ingerslev der var udsat for massiv mobning, lærte at slå igen og brugte drivkraften til at præstere mere end de fleste.

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/170842/artikel.html

  1. Om seje Camilla Lastein, der blev ved og ved på trods af alverdens modgang og fik en millioninvestering i sit firma Lix Technologies.

https://www.business.dk/vaekst/ung-ivaerksaetter-mistede-alt-nu-er-hendes-firma-90-millioner-vaerd

  1. Om Kim Trier Meyer, da han tiltrådte som topchef i bagerikæden Emmerys. Han er godt nok ikke iværksætter i ordets bogstaveligske forstand, men han har givet et af de ærligste interviews i 2017. Han står i problemer til halsen og er ikke bange for at fortælle om det. Jeg hepper på ham.

https://www.bt.dk/erhverv/bekymret-topchef-dansk-butikskaede-kan-vaere-vaek-om-to-aar

  1. Om journalist Morten Resen, der forlod det trygge værtsjob på TV2 og kæmper for at få succes med sin app Go Little. Vi følger ham som iværksætter på godt og ondt. Kom så, Morten.

https://www.bt.dk/danmark/morten-resen-stopper-endegyldigt-paa-tv-2-jeg-har-cuttet-alt-der-er-ingen-penge

Hvilke historier husker du bedst?